Podobne porady
Jaką zastawę stołową wybrać?
Serwisu obiadowego nie kupujemy często. Jeden przeważnie starcza nam na kilkanaście lat. Przy jego wyborze powinniśmy kierować się zarówno wyglądem, jak i trwałością oraz praktycznością. Na poc...
Rodzaje noży kuchennych – jakie kupić?
Wybór noży kuchennych to bardzo ważne i trudne zadanie. Cena nie zawsze musi iść tutaj z jakością, a nie ma nic gorszego niż zestaw niepraktycznych i często zawodzących noży. Czasem mniej popularna ma...
Jak dbać o sztućce?
Wydawać się może, że dbanie o sztućce nie jest specjalnie trudne. Czasem jednak może okazać się, że nie dbamy o nie tak jak trzeba. Technika ich konserwacji zależy oczywiście od rodzaju materiału,...
5 praktycznych desek do krojenia
Deska do krojenia to niezbędny element wyposażenia każdej kuchni. Nie obejdzie się bez niej żaden kucharz. Kiedyś w domach królowały głównie proste, drewniane deski, dziś na rynku dostępne modele, któ...
Jak odnowić stare drzwi drewniane?
Wielu z nas nie może już patrzeć na pamiętające niekiedy ubiegłe stulecie drewniane drzwi w kuchni. Są zniszczone, a często pokryte białą, zapewne już zżółkniętą farbą. Czy trzeba od razu kupić no...
